A collaborative typeface for Hurricane Sandy relief The Society of Typographic Aficionados is organizing Font Aid VI: Aster Affects — a project uniting the typographic and design communities to raise funds for Red Crossrelief efforts after the events of Hurricane Sandy.

Read more

Homo sapiens is a strange creature. He thinks more highly of the moment than of the ancient knowledge. The more we devour the one-day knowledge, that is information, the farther we get from the ancient knowledge. The paradox of this situation is that both information and knowledge are transmitted by the letter. The one and still used form of the ancient knowledge is the letter itself. Yes, the letter. Why do not we dare face the fact that our perspective of the past is completely false and so is our perspective of the letter itself?
Read more

Telegdi Pro in the National Geographic Hungary

Glosso Novum  Ten Years After/Tíz év után

A Glossoban az 1920-as évek egyik kedvelt betűje született újjá. Kner Imre is megemlékezik róla egy 1933-ban kelt tanulmányában: „Római vagy román antikva néven akkor vonult be a szedőszekrényekbe újra a mediaval, egy kissé kinyalt, az írásos jelleg és a gépi betűmetszés kompromisszumaként létrejött formában, s ebből a gömbölyű betűből alkottuk annakidején azokat a zárt szövegcsoportokat, amelyekből, mint hatalmas tömbökből épült fel a kor címlapja.”

Read more